Головна » Архів матеріалів

    Ні для кого не є таємницею, що Україна в Другій світовій війні зазнала найбільших втрат. Більша половина стратегічних операцій проведена саме на території нашої держави. Із заходу на схід та зі сходу на захід фронт пронісся Україною, забравши мільйони людських життів та знищуючи цілі міста і села. Аналізуючи історичні факти, ми розуміємо, що без подвигу ветеранів Другої світової війни не було б ні України, ні сучасної Європи.

    День Перемоги назавжди увійшов у наше життя, як історична дата завершення страшної, жорстокої війни на території нашої країни. Війна пройшла Україною двічі. Тож, чи можемо ми відмовитись від цієї дати і просто віддати право на ту перемогу іншій державі? Ми добре знаємо страшні цифри, що вкарбовані у нашу історію. Знаємо і загальну суху статистику. У кожній сім’ї та війна забрала рідних та близьких. Це жива пам'ять всього нашого народу, кожної родини. Цією пам’яттю ми сильні, єдині і непереможні.

    День Перемоги завжди був, є та буде особливим святом. 9 травня українці, разом з мільйонами людей з усього світу, відзначили 72-річницю Перемоги над нацизмом. Цього дня ми вшанували тих, хто пройшов палаючими стежками Другої світової війни, хто кував Перемогу в горнилі жорстоких боїв на фронтах, виніс важкі роки окупації та пекло таборів. Тих, хто підіймав з руїн та відбудовував Україну.

    Саме тому, з нагоди 72-річниці Перемоги над нацизмом, за участю ветерана збройних сил України, депутата Ніжинської міської ради А.П.Деркача у школі №11 пройшов мітинг присвячений подвигу українського народу у ІІ Світовій війні, по закінченню якого кращі учні нашої школи, разом з однолітками зі школи №13, на знак вдячності та пошани всім тим, хто не повернувся з війни,  поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим воїнам.

 

Переглядів: 307 | Додав: zosh11 | Дата: 10.05.2017 | Коментарі (0)

    Відповідно з «Планом основних заходів підготовки цивільного захисту навчального закладу на 2017 рік», 26 березня 2017 року в школі було проведено День цивільного захисту та об’єктового тренування на тему: «Дії органів управління, сил та структурних підрозділів ЦЗ школи у разі виявлення у навчальному корпусі школи пожежі».

    У цей день класними керівниками та класоводами 1-8 класів проведено уроки за тематикою ЦЗ, а бібліотекарем школи Олицькою Л.В., спільно з вчителем ОБЖ Цирень Л.М., було проведено виставку малюнків за темами «Небезпека очима дітей», «Скажімо наше дружне «Ні!» усім пожежам на землі», «Дії населення у надзвичайних ситуаціях».

    О 10 годині 55 хвилин за сигналом «Увага всім!» проведено учбову евакуацію особового складу школи.

    Під час навчання всі учасники тренування дотримувались правил безпечної поведінки.

    По завершенню навчання перед присутніми виступив директор школи Сипливець С.В., який зазначив, що навчальна евакуація усіх учасників навчально-виховного процесу пройшла організовано, спокійно, динамічно і швидко.

    Директор школи подякував присутніх за високий рівень навченості, виявлений під час тренування.

 

Переглядів: 304 | Додав: zosh11 | Дата: 27.04.2017 | Коментарі (0)

    26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС сталася найбільша в історії атомної енергетики аварія. Реактор четвертого енергоблоку вибухнув, радіоактивні частки йоду, стронцію та цезію поширилися на північну частину України, Білорусі, Прибалтики, Польщі, Швеції, Фінляндії та інших країн.

    Чорнобильська катастрофа спричинила великі людські жертви. Ґрінпіс і міжнародна організація «Лікарі проти ядерної війни» стверджують, що в результаті аварії лише серед ліквідаторів померли десятки тисяч чоловік. За даними організації Союз «Чорнобиль», з 600 000 ліквідаторів 20 % померло і 235 000 стало інвалідами.

    В результаті аварії з сільськогосподарського користування було виведено близько 5 млн га земель, довкола АЕС створена 30-кілометрова зона відчуження, знищені і поховані (закопані важкою технікою) сотні дрібних населених пунктів.

    Забрудненню піддалося понад 200 000 км², приблизно 70 % — на території Білорусі, Росії і України. Радіоактивні речовини поширювалися у вигляді аерозолів, які поступово осідали на поверхню землі.

      Чорнобиль став символом атомної небезпеки в світовому масштабі.

    Саме тому, на вшанування пам’яті ліквідаторів ЧАЕС, 26 квітня 2017 року в Ніжинській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів №11 відбувся захід під назвою «Дзвони Чорнобиля», до якого учні школи представили літературну композицію та переглянули документальний фільм про причини та наслідки Чорнобильської катастрофи.

    По закінченню шкільного заходу директор школи, Сипливець Сергій В’ячеславович, взяв участь у загальноміському мітингу-реквіумі у парку Героїв Чорнобиля та від імені колективу школи поклав квіти до пам’ятника героям, що врятували світ від атомного лиха.

Переглядів: 332 | Додав: zosh11 | Дата: 27.04.2017 | Коментарі (0)

    Учні 3 класу брали участь у міській акції Великоднє Дерево Єднання.

    До цього дня вони готувались наполегливо: на уроках трудового навчання виготовляли писанки та розписували їх, а на виховній годині дізнались про традиції розписування писанок та крашанок у різних регіонах України.

    12 квітня 2017 року учні 3 класу, разом з класоводом Козубенко Аллою Миколаївною, прикрасили своїми виробами Великоднє Дерево по вулиці Гоголя. Всі були щасливі, очі дітей сяяли радістю.

Переглядів: 371 | Додав: zosh11 | Дата: 19.04.2017 | Коментарі (0)

   Перед Великоднем у Ніжинській ЗОШ №11 проведено День зустрічі птахів.

    З учнями проведено цікаві вікторини, діти підготували яскраві повідомлення про птахів, школярі відгадували загадки.

    По закінченню святкової частини діти у шкільному саду розвісили власноруч виготовлені шпаківні для своїх крилатих друзів.

Переглядів: 300 | Додав: zosh11 | Дата: 19.04.2017 | Коментарі (0)

    7 квітня 2017 року, у Всесвітній День Здоров’я в школі відбулась ранкова зустріч «Не будь байдужим до себе – ПРОКИДАЙСЯ!»

    Зустріч у вигляді ранкової зарядки провела вчитель фізичної культури Стогова М.М. та психолог та соціальний педагог школи Кириченко Н.В.

Переглядів: 337 | Додав: zosh11 | Дата: 11.04.2017 | Коментарі (0)

     В рамках проведення тижня психології 5 квітня 2017 року в стінах нашої школи біло організовано та проведено круглий стіл за участю нарколога Проніна Д.М., начальника сектору профілактики правопорушень серед неповнолітніх Єрофєєвої Л.Г. та старшого інспектора ювенальної превенції Ніжинського відділу поліції майора поліції Колесник С.В.

    В ході зустрічі присутні обговорили питання впливу наркотичних речовин на організм людини та відповідальність підлітків їх вживання та розповсюдження.

Переглядів: 353 | Додав: zosh11 | Дата: 11.04.2017 | Коментарі (0)

Газета "ВІСТІ" №11 за 15 березня 2017 року

Переглядів: 321 | Додав: zosh11 | Дата: 31.03.2017 | Коментарі (0)

15 березня на базі ЗОШ І-ІІ ступенів №11 відбувся семінар бібліотекарів шкіл міста. Учні школи провели для гостей тематичну екскурсію школою, познайомили присутніх з шкільною картинною галереєю, продемонстрували спектакль "Ріпка на новий лад".

Гості відвідали літературну вітальню школи, прослухали підбірку віршів та прозовіх творів про рідне місто та людей, які в ньому проживають.

Психолог школи Кириченко Н.В. провела для бібліотекарів цікаву гру, яка допомогла дорослим людям поринути в дитинство то співвіднести власні, дорослі мрії з мріями дітей.

На завершення семінару гості поділились власними враженнями про захід та подякували адміністрацію школи-господаря семінару за цікаво та з користю проведений час

.

Переглядів: 327 | Додав: zosh11 | Дата: 31.03.2017 | Коментарі (0)

УКРАЇНА

ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСТЬ

НІЖИНСЬКА МІСЬКА РАДА

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ

__вул. Жовтнева, 13, м. Ніжин, 16600 тел./факс(046-31)  7-34-83,  osvita@ne.cg.ukrtel.net____

                                                                                              osvita-nizhyn@ukr.net

_01.03.2017__№ _01-10/370____

                                                                                              Керівникам ДНЗ,ЗНЗ

Щодо  недопущення виникнення  спалахів

захворювання на ротавірусну інфекцію

 

       У зв'язку з тим, що в дошкільних та загальноосвітніх  навчальних закладах мають місце випадки захворювання дітей на ротавірусну інфекцію,  виникла гостра  необхідність у проведенні додаткових заходів щодо дотримання санітарно-гігієнічних норм і профілактичних заходів у закладах.    

      З метою недопущення виникнення  спалахів захворювання на ротавірусну інфекцію Управління освіти  вимагає  провести додаткові заходи:          

          - взяти під особистий контроль виконання заходів щодо  дотримання санітарно-гігієнічних норм  у навчальних закладах ;

          - забезпечити вологе прибирання приміщень   навчальних закладів з використанням миючих та дезінфікуючих засобів;

         - забезпечити контроль з боку медичного і педагогічного персоналу щодо недопущення перебування дітей в організованих колективах із розладами шлунково-кишкового тракту та підвищеною температурою тіла, за якісним миттям рук  та дотримання правил особистої гігієни;

         - повторно ознайомити працівників закладу та батьків з особливостями прояву та  профілактики  ротавірусної інфекції (додаток ), розмістити її  на сайтах   закладів та в інформаційних куточках для батьків;                             

         - не допускати до роботи працівників  без відмітки про проходження профогляду.

 У разі підозри або  виявленні захворювання  дітей та учнів закладу негайно інформувати Управління освіти.

 

 

Заступник начальника Управління освіти           Н.О.Пономаренко

 

 

Ротавірусна інфекція


         Цей вірус назвали «ротавірусом» тому, що під мікроскопом він схожий на колесо («рота» перекладається з латинської як колесо).
Ротавірус характеризується високою стійкістю в різних об’єктах довкілля і може зберігати життєздатність протягом тижнів та місяців, якщо не буде проведено дезінфекцію.

         Джерелом рота вірусів є хвора людина. Особи із ослабленою імунною системою можуть бути носіями ротавірсуної інфекції протягом довгого часу.
         Ротавіруси у великій концентрації містяться у фекаліях хворих осіб і можуть зберігатися від кількох тижнів до 7 місяців. Передача відбувається фекально-оральним шляхом як під час прямого контакту, так і при контакті з іншими поверхнями та предметами, що могли бути забруднені фекаліями (підлоги, меблі, одяг, іграшки тощо).

           Інші шляхи передачі, такі як забруднені їжа та вода, а також повітряно-крапельний шлях не виключаються. У помірному кліматі ротавірусна інфекція поширюється переважно під час холодних місяців. В Україні пік захворюваності припадає на зимовий період з грудня по травень.
         Ротавірус дуже легко передається від людини до людини. Велика кількість вірусів міститься у фекаліях інфікованих осіб у період з двох днів до початку діареї (проносу) до десяти днів після зникнення симптомів захворювання. Тривалість виділення ротавірусу з фекаліями в осіб із ослабленою імунною системою спостерігається протягом більш ніж 30 днів після інфікування.

         Після інкубаційного періоду, що триває 1-3 дні, для ротавірусної інфекції характерний гострий початок – різке підвищення температури, сильний пронос, часто блювання і випорожнення – яскраво-жовті, водянисто-пінисті. Крім того, у більшості хворих з’являється нежить, почервоніння в горлі, біль при ковтанні. Багаторічні спостереження виявили, що найбільші спалахи захворювання виникають під час або перед епідемією грипу, з що рота вірусна інфекція отримувала неофіційну назву «кишковий грип».
         Під час захворювання необхідно дотримуватися заходів безпеки, що запобігти зараженню. Особи, що наглядають за дітьми, повинні часто мити руки. Забруднені поверхні повинні бути вимиті водою з милом. Обробка 70% розчином етилового спирту інактивує ротавірус і попереджує передачу захворювання, що може трапитись при контакті з інфікованими предметами.
         Діти не повинні відвідувати дитячі заклади, доки діарея не припиниться. В інших випадках ізолювати хворих дітей не потрібно.

Переглядів: 623 | Додав: zosh11 | Дата: 02.03.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 48 49 50 51 52 ... 65 66 »