Головна » 2017 » Травень » 10 » День Перемоги над нацизмом у ІІ Світовій війні
11:03
День Перемоги над нацизмом у ІІ Світовій війні

    Ні для кого не є таємницею, що Україна в Другій світовій війні зазнала найбільших втрат. Більша половина стратегічних операцій проведена саме на території нашої держави. Із заходу на схід та зі сходу на захід фронт пронісся Україною, забравши мільйони людських життів та знищуючи цілі міста і села. Аналізуючи історичні факти, ми розуміємо, що без подвигу ветеранів Другої світової війни не було б ні України, ні сучасної Європи.

    День Перемоги назавжди увійшов у наше життя, як історична дата завершення страшної, жорстокої війни на території нашої країни. Війна пройшла Україною двічі. Тож, чи можемо ми відмовитись від цієї дати і просто віддати право на ту перемогу іншій державі? Ми добре знаємо страшні цифри, що вкарбовані у нашу історію. Знаємо і загальну суху статистику. У кожній сім’ї та війна забрала рідних та близьких. Це жива пам'ять всього нашого народу, кожної родини. Цією пам’яттю ми сильні, єдині і непереможні.

    День Перемоги завжди був, є та буде особливим святом. 9 травня українці, разом з мільйонами людей з усього світу, відзначили 72-річницю Перемоги над нацизмом. Цього дня ми вшанували тих, хто пройшов палаючими стежками Другої світової війни, хто кував Перемогу в горнилі жорстоких боїв на фронтах, виніс важкі роки окупації та пекло таборів. Тих, хто підіймав з руїн та відбудовував Україну.

    Саме тому, з нагоди 72-річниці Перемоги над нацизмом, за участю ветерана збройних сил України, депутата Ніжинської міської ради А.П.Деркача у школі №11 пройшов мітинг присвячений подвигу українського народу у ІІ Світовій війні, по закінченню якого кращі учні нашої школи, разом з однолітками зі школи №13, на знак вдячності та пошани всім тим, хто не повернувся з війни,  поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим воїнам.

 

Переглядів: 309 | Додав: zosh11 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: