Головна » Архів матеріалів

        

            Напередодні баготьох новорічних та Різдвяних свят всі чекають на дива чи казку, а особливо діти, от 26 грудня учні -  2, 3 та 4 класів разом із класоводами відвідали Ніжинський академічний український драматичний театр ім. М.Коцюбинського та переглянули дитячу музичну казку "Снігуронька запрошує на бал". Чудова новорічна казка дуже сподобалась школярам, які із захопленням милувалися постановкою та грою акторів.

Переглядів: 282 | Додав: zosh11 | Дата: 27.12.2018 | Коментарі (0)

            Так сподобалось нашим дітям власноруч виготовляти печиво, а потім із насолодою смакувати їх, що ми ще раз запросили на гостину майстриню з кондитерських виробів - Полуцькою Тетяною, яка провела учням 2 класу майстер - клас "Новорічна казка". Діти поринули в атмосферу казки та з великим задоволенням прикрашали медові пряники у вигляді ялинки та сніговиків. Творча атмосфера наповнила клас, а майстриня зачарувала дітей розповіддю про різновиди печива та вмінням створювати справжні шедеври. Учні отримали незабутні враження від майстер - класу та з солодкими подарунками поверталися додому.

Переглядів: 282 | Додав: zosh11 | Дата: 27.12.2018 | Коментарі (0)

               Ще із сивої давнини Україна славиться своїми традиційними святами й обрядами. Українці, шануючи свою минувшину та надбання пращурів, зберегли той чудовий колорит українських традицій, доповнивши й увиразнивши його.

                  Одне із таких свят під назвою "Українські вечорниці" провели класовод 3 класу - Лаврінець Н.В. та вчитель музики Кропіна О.С. разом зі своїми дітьми. Колоритно та в українському стилі був прибраний зал школи, всі учасники дійства одягнулися в національне вбрання. Серед головних персонажів вечорниць були господиня та господар. В гості до них завітали дівчата та парубки. Дівчата разом з хлопцями співали, танцювали та змагалися в жартах. Не обійшлося без ворожіння, яке так сподобалося всім глядачам. Це було свято народної мудрості та свято української народної пісні, бо які ж вечорниці без неї – милої, веселої, дорогої нам з дитинства – української народної пісні. Завершальним етапом свята стало пригощання учасників дійства смачними традиційними українськими варениками.

             Під час перегляду вистави діти мали можливість оцінити красу та велич українських народних костюмів, обрядів та пісень, розширити свої знання з народознавства та зарядитись веселим настроєм. Учні відтворили увесь колорит української культури та мали можливість проявити свої таланти, відчути себе акторами, артистами. Цей захід сприяв духовному розвитку юних особистостей.

            Дуже вдячні організаторам та учасникам вечониць, а особливо батьківській родині 3 класу!
Переглядів: 395 | Додав: zosh11 | Дата: 23.12.2018 | Коментарі (0)

        Взимку є чимало свят, яких з нетерпінням чекають дорослі та діти. Цей святковий зимовий час розпочинається 19 грудня, коли відзначається День Святого Миколая.

                Напередодні цього дня діти згадують усі свої добрі та погані вчинки, а також пишуть листи до Святого Миколая. Дорослі ж просто сподіваються отримати якийсь подаруночок, адже хоч маленький презент приємно отримати кожному. Це довгожданий день року, адже невідомо, що на тебе чекає – подарунок, а чи може різочка?! Слухняних діток під подушкою чекають гостинці, а от бешкетникам варто задуматися про свою поведінку та чекати в подарунок тільки різочку. Діти нашої школи були дуже чемними, вихованими і робили безліч добрих справ, тож педагог - організатор Костриця Н.М. разом із учнями 5 та 6 класу підготували свято для всіх школярів "Миколая, прийди до нас з раю". На свято до дітей завітали Метелиця, Ангели, Вітер, Місяць, Зима і Чортики, ну і звичайно Святий Миколай. Діти грали в інсцинівках, співали пісень, розповідали вірші, а також окрасою свята був виступ дівчаток зі школи гармонійного розвитку "Позитивчик" керівник Арвахі Г., а саме: Нагорна К., Журавльова В., Зубко А., Усатюк К. в постанові з естетичної гімнастики "Щедрик" та соло "Каучук" Нагорної К.

             Дуже дякуємо гостям за красиві та оригінальні композиції.

Переглядів: 322 | Додав: zosh11 | Дата: 21.12.2018 | Коментарі (0)

            Напередодні новорічних свят 13 грудня в стінах шоли за співпраці філіалу №1 Ніжинської міської ЦБС відбувся майстер - клас для учнів 3 класу, класовод - Лаврінець Н.В. "По виготовленню новорічних витинанок". Освоїти мистецтво витинанки на майстер - класі допомогла народна майстриня Світлана Валентинівна Борщ, яка відкрила для дітей таємниці цієї майстерності та навчила усіх тонкощів витинання. У результаті майстер - класу учні отримали красиву прикрасу для власної оселі, або чудовий подарунок своїм близьким.

Переглядів: 365 | Додав: zosh11 | Дата: 16.12.2018 | Коментарі (0)

         Грудень - місяць свят, подарунків і сюрпризів.От і класоводи 3 та 4 класу Лаврінець Н.В. та Мохир О.О. організували дітям зустріч із майстринею з кондитерських виробів - Полуцькою Тетяною, яка провела учням майстер - клас "Новорічна казка". Діти поринули в атмосферу казки та з великим задоволенням прикрашали медові пряники у вигляді ялинки та сніговиків. Творча атмосфера наповнила клас, а майстриня зачарувала дітей розповіддю про різновиди печива та вмінням створювати справжні шедеври. Учні отримали незабутні враження від майстер - класу та з солодкими подарунками поверталися додому.

Переглядів: 390 | Додав: zosh11 | Дата: 12.12.2018 | Коментарі (0)

          На вулицях панує чарівниця-зима, падає блискучий сніжок, одягаючи все навкруги у білі шати. Люди вдягаються у теплі речі та взуття. Тварини лягають спати або ж рятуються приготованими осінню запасами. Деякі птахи відлітають у теплі краї, а от доля міських птахів багато в чому залежить від доброти та милосердя людей.

        Доброю традицією в нашій школі стало щорічне проведення взимку акції «Годівничка». Не став винятком і цей навчальний рік. Першачки та їхні батьки дуже відповідально та творчо підійшли до виготовлення годвничок, креативні та різнокольорові вони з'явилися на території школи. Учні переконані, що допомагаючи птахам, вони зберігають природу і примножують багатства країни.

Переглядів: 296 | Додав: zosh11 | Дата: 10.12.2018 | Коментарі (0)

     Конкурс "Міні-міс школи" у ЗОШ №11 . На сцену школи традиційно виходять учасниці 1-2 класів, аби випробувати свої сили, проявити вміння та обдарування й зачарувати елегантністю, артистичністю та щирістю
Цього року в навчальному закладі засяяло 5 юних конкурсанток. Учасниці мали подолати 4 випробувальні етапи: "Візитна картка", "Країна талантів", "Образ" та "Вечірня сукня".
 
            Оцінювали конкурсанток: голова ГО "Правозахист Плюс" Анатолій Гунько та член правозахисної організації Лариса Жукова, секретар Ніжинської міськради Валерій Салогуб, директор ДНЗ №4 Олена Гурська, керівник міської організації Червого Хреста Наталія Саєнко та заступник директора фітнес-центру "Позитив" Інна Ковтун.
Володаркою титулу "Міні-міс школи-2018" стала Юля Волошина. "Міс-ніжність" – Анастасія Грицан, "Міс-Талант" – Поліна Константиненко, "Міс-чарівність" – Каріна Шуст, "Міс-Грація"– Єва Самойленко,
 
  Вперше за історію конкурсу м’яку іграшку отримали не лише конкурсантки, але й ведучі. Кожен член журі прийшов на "Міні-міс школи" з ведмедиком для нагородження. Анатолій Гунько вирішив придбати іграшки й для ведучих.
Переглядів: 334 | Додав: zosh11 | Дата: 05.12.2018 | Коментарі (0)

               З 26 листопада розпочалася Акція "16 днів проти насильства". Особлива увага під час її проведення приділялася питанням домашнього насилля, тому акція була спрямована проти насилля у сім’ї та формування нетерпимого ставлення до будь-якої форми насилля. Психологом школи Кириченко Н.В. була активізована діяльність з метою посилення інформаційно-просвітницької роботи, яка направлена, в першу чергу на збільшення знань про всі форми насилля. Міжнародна акція «16 днів проти насилля» розпочалась із створення інформаційного інтерактивного стенду «Дружбі - так! Насильству - ні!» До уваги читачів було розповсюджено буклети «Дитинство проти насильства». Проведено анкетування учнів, де головним питанням було: «Поширення та форми насильства в школі». Учні нашої школи залюбки приєдналися до участі в Міжнародній акції «16 днів проти насилля». Було проведено низку тематичних виховних заходів, конкурсів малюнків, психологічних тренінгів.Відбулась зустріч із працівниками центру соціальних служб для учнів 9 класу.

 

Переглядів: 332 | Додав: zosh11 | Дата: 27.11.2018 | Коментарі (0)

              Першим до дитини приходить слово. З колисковою материною піснею, тихою казкою. Дитина спинається на ноги, пізнає світ за допомогою слова. Словесність – джерело, звідки починається струмок, який ширшає, набирає сили і розливається могутньою рікою рідної мови.

           9 листопада, у День української писемності та мови, в ЗОШ І - ІІ ступенів № 11 учні змагалися в ерудованості, взявши участь в інтелектуальній грі-конкурсі знавців рідної мови «Мово українська, мово солов’їна!», який проводила вчитель української мови та літератури – Ліхута Л.С.Діти здійснили екскурс в минуле, у ті часи, коли жив і творив Преподобний Нестор-Літописець, той, кого називають батьком української писемності, продемонстрували свої знання з різних розділів мовознавчої науки, здобуваючи право називатися знавцями рідного слова. Під час конкурсу звучали українські пісні, гуморески.

               Цей захід ще раз довів, якою співучою, багатою є наша рідна українська мова.

Переглядів: 369 | Додав: zosh11 | Дата: 13.11.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 39 40 41 42 43 ... 65 66 »