Головна » Архів матеріалів

                 07 березня в нашій школі відбулося свято до Дня 8 Березня "Її величність, жінка". Цей день по вінця був наповнений весняним, сонячним теплом, ніжними барвами квітів.
            Сьогодні важко назвати хоча б одну сферу діяльності, де б не працювали жінки, як неможливо собі уявити будь-яку професію без чарівних посмішок, дбайливих рук і небайдужих жіночих сердець. Дуже важко жити без ласкавого маминого погляду і лагідних рук, які завжди втішать і заспокоять, без очей коханої жінки, які розуміють все, чим ти живеш, без голосу донечки, який дає наснагу і надію на майбутнє.
          Учні школи подарували чудовий концерт . Своїми запальними танцями, піснями та інсценізованими сценками вони вітали мам, бабусів, сестричок, учителів. У це прекрасне свято від усієї душі бажали любові, добра, успіхів.


 

Переглядів: 255 | Додав: zosh11 | Дата: 12.03.2019 | Коментарі (0)

            Нещодавно в місті Гомель Білорусія, відбувся міжнародний конкурс - турнір "Снігова королева", де приймала участь учениця 7 класу нашої школи Покрасьон Валерія. В конкурсі - турнірі змагалися найрозумніші діти з Ніжина, які були в команді під назвою "Діти СУРка". Команда зайняла два ІІ місця, а також одне І місце на міжнародних змаганнях. Діти результатами задоволені, кожен учасник отримав грамоту, цукерки та чашки на згадку.

Переглядів: 508 | Додав: zosh11 | Дата: 01.03.2019 | Коментарі (0)

                        Щорічно 20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. З метою належного вшанування подвигу українців, які віддали своє життя під час Революції Гідності.

                     У школі відбулася літературно - музична композиція "Герої не вмирають", для учнів 5 - 9 класів, в ході якої діти читали вірші, співали пісні, пригадали ті страшні події в історії нашої країни. Також переглянули відеоматеріали. Також пам'ять Героїв Небесної сотні вшанували хвилиною мовчання. Для учнів молодшої ланки було проведено виховні години, бесіди на тему: "Пам'ятай їх вчинок і обличчя".
Переглядів: 268 | Додав: zosh11 | Дата: 25.02.2019 | Коментарі (0)

                 19 лютого відбувся 4-й відкритий фестиваль патріотичної пісні "У піснях мого народу - доля України". Представляли нашу школу учні 7 класу та музичний керівник Кропіна О.С та педагог - організатор Костриця Н.М., які отримали диплом учасика фестивалю від Управління освіти та подарунок від благодійного фонду "Копиця" - Копиці Н.М. - мяку іграшку. Дякуємо організаторам фестивалю.

Переглядів: 290 | Додав: zosh11 | Дата: 24.02.2019 | Коментарі (0)

     Тиждень книги для 1 класу, класовод Коваленко Ю.В., минув не даремно. Діти порину в казковий світ книги, дослідили її створення від самого початку аж до книгарні. Радо організували флешмоб "Моя улюблена книга", ділилися враженнями від прочитаних книг та заохочували до читання інших. Також долучилися до всесвітнього руху "боккросинг", тому ласкаво просимо! Читаємо самі і всіх запрошуємо.

Переглядів: 303 | Додав: zosh11 | Дата: 17.02.2019 | Коментарі (0)

           Щорічно 2 лютого світова спільнота відзначає Всесвітній день водно-болотних угідь, у рамках якого проводяться різноманітні заходи, що спрямовані на підвищення обізнаності людства з питань необхідності збереження водно-болотних угідь.

            У рамках інформаційної кампанії Цирень Л.М. - вчитель хімії та біології разом із учнями 7 класу провели просвітницькі заходи щодо підвищення обізнаності з питань необхідності збереження водно-болотяних угідь, негативними наслідками у зв’язку зі зміною клімату та шляхами, що сприяють зменшенню згубного впливу кліматичних змін на водно-болотні угіддя нашої держави.

Переглядів: 284 | Додав: zosh11 | Дата: 07.02.2019 | Коментарі (0)

10 фактів про бій під Крутами, які повинен знати кожен українець

 

29 січня українці згадують героїв бою під Крутами, який відбувся у 1918 році. Пропонуємо вам дізнатися факти про легендарний героїчний вчинок українців, які підготовані на основі інформації істориків з Українського інституту національної пам’яті.

1. На початку січня 1918 року більшовики встановили контроль у Харківській, Катеринославській та Полтавській губерніях та розгорнули наступ на Київ. Наступ більшовицькі війська вели двома групами: одна вздовж залізниці Харків-Полтава-Київ, друга – у напрямі Курськ-Бахмач-Київ.

 

 

2. Центральна Рада УНР у своєму підпорядкуванні мала окремі частини колишньої російської армії, що були українізовані, а також сформовані із добровольців підрозділи, серед яких варто назвати курінь Січових стрільців на чолі з Євгеном Коновальцем, загони вільного козацтва, та сформований Симоном Петлюрою Гайдамацький Кіш Слобідської України. Саме добровольці і стали опорою Центральної Ради.

3. 24–27 січня 1918 року запеклі бої розгорнулись за станцію Бахмач. Оборона цього міста є однією з героїчних і маловідомих сторінок в історії визвольної боротьби українського народу.

4. Українські війська змушені були залишити Бахмач і відступити до станції Крути. На підкріплення українських частин в Крути було направлено Першу Українську юнацьку (юнкерську) школу ім. Б. Хмельницького у складі чотирьох сотень (400–450 курсантів та 20 старшин (офіцерів). До юнаків школи приєдналась перша сотня (116–130 осіб) новоствореного добровольчого Помічного Студентського куреня січових стрільців. Переважна більшість студентів не мала достатньої військової підготовки, студенти були погано озброєні. До курсантів юнацької школи, студентів і гімназистів приєдналося ще десь до 80 добровольців з підрозділів місцевого Вільного козацтва із Ніжина.

5. Загалом, за різними підрахунками, у Крутах 29 січня 1918 року перебувало від 420 до 520 українських воякiв і юнакiв та студентiв, якi мали на озброєнні до 16 кулеметів та одну гармату на залiзничнiй платформi.

6. Впродовж усього дня вони вели бій за станцію з більшовицькими військами загальною чисельністю (за твердженням більшості джерел) понад 3000 осіб, в їх числі 400 балтійських матросів. Усі добре озброєні і з артилерією.

7. Після запеклого багатогодинного бою, користуючись присмерком, українські війська організовано відступили зі станції Крути до своїх ешелонів. 27 студентів та гімназистів, які знаходилися у резерві, під час відступу потрапили у полон. І наступного дня ці 27 героїв були розстріляні або замордовані. Згодом їх поховали на Аскольдовій могилі у Києві.

8. За сучасними підрахунками втрати українських військ під Крутами оцінюють у 70–100 загиблих. Серед них – 37–39 вбитих у бою та розстрiляних студентiв i гімназистів. На сьогоднi вiдомi прiзвища 20 з них. Це студенти Народного унiверситету Олександр Шерстюк, Ісидор Пурик, Борозенко-Конончук, Головащук, Чижов, Сiрик, Омельченко (сотник); студенти унiверситету Св. Володимира Олександр Попович, Володимир Шульгин, Микола Лизогуб, Божко-Божинський, Дмитренко, Андрiїв; гiмназисти 2-ї Кирило-Мефодiївської гiмназiї Андрiй Соколовський, Євген Тернавський, Володимир Гнаткевич (з 6-го класу), Григiр Пiпський (галичанин), Іван Сорокевич (з 7-го класу), Павло Кольченко (прапорщик), Микола Ганкевич (з 8-го класу).

9. Втрати бiльшовицьких вiйськ пiд Крутами були значними, сягали тільки вбитими 300 воякiв.

10. Затримавши ворога на чотири дні, київські юнаки дали змогу укласти Брест-Литовський мир, що de-facto означав міжнародне визнання української незалежності.

Переглядів: 250 | Додав: zosh11 | Дата: 30.01.2019 | Коментарі (0)

УКРАЇНА

ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСТЬ

НІЖИНСЬКА МІСЬКА РАДА

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ

__вул. Купецька, 13, м. Ніжин, 16600 тел./факс(046-31)  7-34-83,  osvita@ne.cg.ukrtel.net____

                                                                                              osvita-nizhyn@ukr.net

__21.01.2019_№ _01-10/136__

На №_________ від_________

Директорам закладів освіти

                До Управління освіти через виконавчий комітет Ніжинської міської ради надійшов лист від завідувача Ніжинським міськрайонним відділом ДУ «Чернігівський  ОЛЦ МОЗ України» Ю.К.Наріжного «Щодо захворюваності на ГРІ та грип в м. Ніжин», у якому  зазначається, що показник захворюваності на грип серед населення міста вищий епідпорогу на 10%.

         За щоденними даними директорів закладів загальної середньої освіти, відсоток хворих учнів 18.01.2019 року становив 14%,  21.01.2019 р. – 10,5 %. Підстави для призупинення навчальних занять у закладах відсутні.

         Але на виконання Комплексного плану протиепідемічних заходів по профілактиці грипу та гострих респіраторних захворювань по м. Ніжин на 2018-2019 р.р., затвердженим міським головою Лінником А.В. 20.08.2018 року, у закладах освіти необхідно:

         1. Запровадити посилений протиепідемічний режим у закладах освіти:

         - обмежити проведення спортивних, культурно-масових та інших видовищних заходів;

         - встановлення щоденного спостереження протягом 7 діб після ізоляції останнього хворого на грип та ГРІ за особами, які спілкувалися з ним;

         - заборонити переведення з групи в групу і первинного прийому дітей до ДНЗ;

         - обмежити проведення спортивних, культурно-масових та інших видовищних заходів;

         - забезпечити проведення дезінфекції столового посуду та іграшок, вологе прибирання та дезінфекції приміщень у кінці робочого дня або зміни дезінфекційними засобами, що дозволені законодавством до застосування;

         - забезпечити знезараження повітряного середовища приміщень за допомогою бактерицидних ламп за відсутності людей, протягом 30 хвилин з наступним провітрюванням.

          2. Інформацію щодо проведення протиепідемічних заходів довести до учнів та батьків, розмістити на сайтах закладів і в Інформаційних куточках.

        

Начальник Управління освіти                          С.М.Крапив’янський

 

Пономаренко Н.О., 2-37-30

Переглядів: 322 | Додав: zosh11 | Дата: 22.01.2019

              Новорічні свята - чарівні. У переддень Нового року, 28 грудня для учнів 5 - 9 класів в актовій залі нашої школи пройшло Новорічне свято. Саме з цього часу ми всі знову починаємо вірити в казку, сподіваємося на щасливі зміни і, затамувавши подих, загадуємо бажання. А щоб ці бажання справдилися, учням нашої школи потрібно було підготувати казкову атмосферу - прикрасити новорічну ялинку, актову залу сніжинками, гірляндами та іграшками. Саме новорічна ялинка – найголовніший атрибут Нового року.

               В цей день у всіх учнів, вчителів та батьків був предсвятковий настрій, відчуття казки та чогось чарівного – новорічного. До святкування Нового року учні підготували юмористичні сценки та пісні, завітали казкові герої - Метелиця, Морозенко, Кікімора, Баба Яга, Лісовик та багато інших. По закінченню свята для учнів 7 - 9 класів була організована Новорічна дискотека.

Переглядів: 356 | Додав: zosh11 | Дата: 29.12.2018 | Коментарі (0)

           

Новорічне свято – це, без сумніву, довгоочікувана казка для всіх дорослих і дітей. Наприкінці грудня у початкових класах школи пролунали новорічні ранки.

      Напередодні всі учні школи дружно готувалися до них: прикрашали залу сніжинками та гірляндами, власноруч виготовляли новорічні іграшки, малювали малюнки, плакати, розучували вірші, пісні, новорічні вітання. На святкових новорічних ранках у початкових класах усі діти були активні: кружляли в хороводах, співали пісні, брали участь у різноманітних конкурсах, відгадували загадки. До них на свято завітали казкові герої - Баба Яга зі своєю подружкою Кікіморою, Морозенко та Метелиця, які всім дітям принесли подарунки. Школяри отримали багато радощів та сміху.

Переглядів: 319 | Додав: zosh11 | Дата: 28.12.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 38 39 40 41 42 ... 65 66 »