Головна » Архів матеріалів

«Діти повинні жити у світі краси, гри, казки, музики, малюнка, фантазії, творчості»

В.О.Сухомлинський

                    Цього року місячник шкільних бібліотек був присвячений видатному педагогу, новатору – В.Сухомлинському, з нагоди 100 річчя від дня його народження, який все своє життя і творчість присвятив вихованню дітей, молоді. Минуло багато років, а його спадщина завжди з нами.

             Згідно плану, в школі № 11 відбулася виставка під назвою: « Творимо всією родиною» де були представлені роботи сім’ї Кривілових. Діти з задоволенням оглянули оздоблений куточок. Але це була не тільки виставка, а й майстер-клас з учнями 2 класу де і навчається син – Кривілов Вова.

                Вчитель Н.М. Лозка розповіла учням про незвичайний захід та захоплення сім’ї, а бібліотекар школи Олицька Л.В., розповіла про велич педагога В.Сухомлинського та звернула увагу дітей на його вислови про творчість.

             Олена Геннадіївна Кривілова разом з сином прокоментували появу композиції «Його величність огірок», як з кожним доторканням олівця малювався плакат «Миру-мир». А потім розказала і показала як із паперу можна зробити іграшку, оздобити малюнок. Особливу увагу вона звернула на квіточку. Зі слів Вови – це найулюбленіше заняття його мами. Діти з великим заохоченням вирізали, клеїли пелюстки та листочки. І ось дивись вийшла квіточка. Час пройшов швидко. Всі були задоволені. На згадку, сім’ї подарували кольоровий папір.

                  І дійсно діти повинні жити у світі краси, творчості.

                                                                                                         Бібліотекар школи Олицька Л.В.

Переглядів: 439 | Додав: zosh11 | Дата: 09.11.2018 | Коментарі (0)

                 Напередодні канікул учні 5, 7 та 8 класів зі своїми класоводами відвідали Київський океанаріум. Головною родзинкою експозиції морських акваріумів безумовно став підводний тунель, всередині якого кожен бажаючий може спостерігати за життям мешканців морських глибин. Можна спостерігати за акулами, черепахами, рибою-собакою та іншими мешканцями глибин. Вихід із підводного тунелю оформлено у стилі корабля «Наутилус» капітана Немо. В ілюмінаторах човна можна побачити зграйки чудернацьких кольорових рибок, які плавають безперестанку туди-сюди.                     Діти та дорослі отрималу массу знань та позитивних емоцій!


 

 
Переглядів: 392 | Додав: zosh11 | Дата: 30.10.2018 | Коментарі (0)

          28 жовтня Україна відзначає одну з найбільш значущих дат в своїй історії - День визволення від фашистських загарбників. З нагоди свята 25 жовтня педагогом - організатором школи Кострицею Н.М. була проведена літературно - музична композиція "Переможний салют України", де діти дикламували вірші та співали пісень про незламну Україну.

           Дорогою ціною дісталася перемога Україні. Це була перемога зі сльозами на очах. Це були сльози радості і одночасно сльози горя.  Не можна висловити це словами, але ми і не маємо права забути те, що розповідали нам свідки, які так чи інакше брали участь в цьому. І ми говоримо: «Ніхто не забутий!», «Ніщо не забуто!». Будемо пам'ятати і навчимо своїх нащадків!
Переглядів: 326 | Додав: zosh11 | Дата: 27.10.2018 | Коментарі (0)

             4 жовтня для учнів 1 - 3 класів була проведена година спілкування, яка присвячена до Міжнародного Дня захисту тварин. В Україні цей День відзначається з 2000 року, а в 2006 році в нашій країні був прийнятий "Закон про захист тварин від жорстокого поводження", який захищає право як диких, так і свійських тварин на життя.

             В ході бесіди діти ознайомилися зі змістом статті 6 Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження", відгадували кросворди та ребуси про тварин, а також нагадали дітям про їхню відповідальність за домашніх тварин.
Переглядів: 394 | Додав: zosh11 | Дата: 07.10.2018 | Коментарі (0)

          Учні 7 класу взяли активну кчасть у міській акції "Міжнародний день Миру". Діти із великим задоволенням приймали участь у різних фан - зонах: "Малюнок на асфальті (карта України), "Долонька "Я за мир", "Стіна думок "Бути патріотом...", "Виставка плакатів", "Флеш - моб "Молитва дітей".

          Учасники акції хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх загиблих під час воєн, поклали квіти до пам'ятника і меморіальних дошок загиблим під час воєнних дій в зоні АТО та закликали всіх людей світу жити в мирі. Завершилася акція загальним флеш - мобом "Нам потрібне мирне небо".
Переглядів: 392 | Додав: zosh11 | Дата: 24.09.2018 | Коментарі (0)

               15 вересня відбувся вже 7-й Фестиваль «Його величність, ніжинський огірок». Це справжнє щорічне свято творчості, в якому постійно школа №11 бере активну участь. Як відомо, слава про ніжинські огірки йде світом уже понад 350 років. Чумацькими обозами, а потім і вагонами з Ніжина розходилися діжки з цим овочем аж до європейських столиць. Насіння огірків і рецепти їхнього засолювання привезли до міста греки, які в середині XVII століття оселилися в Ніжині.

                 Від імені адміністрації школи оголошується подяка всій батьківській родині, учням, педагогічному колективу, які взяли участь у підготовці до фестивалю.

Переглядів: 428 | Додав: zosh11 | Дата: 18.09.2018 | Коментарі (0)

               У школі відбулася урочиста лінійка з нагоди Дня знань! Святково одягнені учні та вчителі вишикувалися на подвір’ї, позаду них – батьки та родина. А також завітали гості - представники з Управління освіти міста.

                 Свято розпочали з виконання гімну, потім лунало привітання від директора школи - Сипливця С.В.
               У рамках Нової української школи за парти тут сядуть 18 першачків. Вони теж підготувалися до Дня знань: вивчили віршики та продекламували їх перед усіма школярами.
Переглядів: 394 | Додав: zosh11 | Дата: 04.09.2018 | Коментарі (0)

24 червня 2018 року в Ніжинській ЗОШ І-ІІ ступенів №11 відбувся звітний концерт хореографічного гуртка.

Дуже цікаве та змістовне дійство підготувала керівник гуртка сучасного танцю Гомоляко Світлана Іванівна та її вихованці - учні школи (і не тільки нашої), які роблять перші кроки до мистецтва сучасного танцю.

Свої виступи діти присвятили своїм рідним, які з цікавістю та захватом спостерігали за юними артистами.

Кожна дитина, кожна мама отримали подяки від художнього керівника, а по завершенню концерту батьки разом з дітьми поласували фруктами та ягодами з власних обійсть.

  

  

   

Переглядів: 373 | Додав: zosh11 | Дата: 25.06.2018 | Коментарі (0)

           В перші дні літніх канікул учні 2 і 3 класів разом із класоводами Лаврінець Н.В. та Мохир О.О. їздили в м. Київ на екскурсію, де відвідали централь ну дитячу біблітоку та розважальний центр "Кідландію".

          В бібліотеці діти мали змогу ознайомитися з різними видами мистецтва - художнім, музичним, образотворчим та театральним. Найбільше учнів вразило сучасний підхід працівників в організації екскурсії - діти мали можливість і почитати, і потанцювати, і навіть переглянути мультфільми! Дитячий парк професій «Кідландія» – це справжня країна для дітей, зі своїми законами та правилами, власною економікою й грошовою одиницею. Ще більші емоції подарував розважальний парк, де діти відчули себе дорослими, гралися та веселилися, паралельно отримуючи знання і навички, які знадобляться їм у реальному житті, там вони відчули себе лікарями, продавцями, листоношами, ведучими телеканалів, пожежниками, будівельниками, кухарями, і т.д. Тут діти ознайомилися з різними професіями, заробляли ігрові гроші, витрачали їх на розваги, сувеніри або накопичували на банківському рахунку. Маленькі громадяни Кідландії мали змогу у цікавій для них та легкій для сприйняття формі дізнатися про те, як працює економіка в дорослому світі, зрозуміти цінність праці та навчитися відповідально ставитись до грошей.
          Учні з незабутніми враженнями від екскурсії повернулися щасливими додому.
Переглядів: 329 | Додав: zosh11 | Дата: 25.06.2018 | Коментарі (0)

             Закінчив свою роботу пришкільний дитячий оздоровчий табір відпочинку "Райдуга". Позаду - екскурсії до парків міста, на пожежну частину, походи до театру, ігри та змагання з товаришами, різноманітні та цікаві заходи і конкурсні програми. Попереду - довгі і водночас короткі канікули.

            За короткий проміжок часу працівники табору створили реальні умови для збереження і зміцнення здоров’я дітей, формування здорового способу життя, щоб кожна дитина повірила в свої сили і знала, що її здоров’я в її руках. Здоров’я – це не тільки відсутність хвороб, але і фізична, соціальна і психологічна гармонія людини. А також доброзичливі стосунки з людьми, природою і з самим собою.
У літньому таборі сплилися активний відпочинок з розвитком інтелекту, вихованням особистісних якостей з розвитком самостійності. Літній пришкільний табір – могутня форма проти бездоглядності, асоціальної поведінки учнів.
В роботі табору вихователі враховували дитячі інтереси, приймали до уваги потреби і бажання кожної дитини, їх індивідуальні потреби. Дітям пропонувалися різні завдання, завдяки яким вони мали змогу виконувати свої бажання. Програма дала можливість кожній дитині проявити всі свої здібності в повному обсязі. В цьому допомагали спортивні змагання, інтелектуальні ігри і розваги, творчі конкурси, свята, подорожі. 
Дуже цікаво пройшла табірна зміна у цьому році.
             По закінченні табірної зміни неозброєним оком видно, що багато дітей здружилися, навчилися доцільно проводити час відпочинку, спостерігати і досліджувати природу рідного краю, дбайливо ставитися до свого життя і здоров’я. А також на згадку отримали символічні призи.
Переглядів: 331 | Додав: zosh11 | Дата: 21.06.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 40 41 42 43 44 ... 65 66 »