Головна » 2020 » Березень » 18

     Друзі, доступ до програми mozaBook та платформи mozaWeb відкритий до 30 квітня! Багатомовна версія mozaBook — це багатюще різнопланове наповнення та навчальні інструменти майже трьома десятками мов. Також ми надаємо доступ до всіх підручників та посібників EdPro і методичних рекомендацій з біології, хімії та природознавства. Школярі зможуть самостійно вивчати інформацію з сайту mozaWeb, а ще отримувати від своїх учителів посилання на підготовані уроки із завданнями. Тому працюємо, навчаємося дистанційно і дбаємо про здоров'я близьких та усіх в нашій країні. Також 16-го березня стартував черговий Вебінар з mozaBook та mozaWeb, долучитися до групи учасників можна у Фейсбук-групі Вебінар Березень 2020.

     Що ви для себе знайдете у mozaBook та mozaWeb?
Тут є українські електронні підручники, 3D-презентації, відео та ілюстрації, інструменти й ігри, що актуальні для усіх предметів шкільної програми.

        Для учнів і батьків

Досліджуйте інтерактивний контент на порталі https://ua.mozaweb.com

1. Заходимо на mozaWeb за посиланням на вашому комп'ютері (не на планшетах або телефонах)
2. Реєструємося
3. Активуємо код: MOZ-PX-PBWX-TIDD-VIMY-TVRI-UFWG-UAEDPMOZA
4. Працюємо :)
Детальніше дивіться в відео: https://youtu.be/viVITBt6sGg

Переглядів: 253 | Додав: zosh11 | Дата: 18.03.2020 | Коментарі (0)

Ресурси для електронного навчання

Допомога вчителю (ресурси дистанційного навчання)

 

 


1. Доступна освіта

В умовах глобалізації та інформаційного суспільства якісна освіта стає доступною. Ця платформа створена для того щоб, надати можливість українським дітям і молоді незалежно від місця проживання здобути українську освіту. Держава надає можливість здобути освіту екстернатом, а ми - вивчити українську мову і літературу та історію України, підготуватися до Державної підсумкової атестації та ЗНО з цих предметів.


Відеоуроки з української мови та літератури + історія України 
 

 

2. Електронна освітня платформа «МійКлас» пропонує широкий спектр матеріалів — завдання, теорія та тести у шкільних предметах. Кожне завдання має кроки розв'язання, таким чином учень може самостійно вивчати предмет і вчитися на своїх помилках.

 

 


3. Каталог електронних освітніх ресурсів (усі шкільні предмети)
Сайт містить розробки презентацій, відео та конспектів до уроків, що створюють педагоги столиці під час навчання на курсах підвищення кваліфікації в Інституті післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка.
 


4. Інформатика дистанційно (початкова, середня, старша школа).
У дистанційних курсах сайту Інформатика -  ДистОсвіта ви знайдете:

  • навчальні матеріали: презентації, статті, уроки, посилання та відео-ролики відповідно до теми заняття; саме такими мають бути сучасні електронні підручники 
  • інтерактивні завдання, вправи та тренажери - ними можна скористатись як для класної, так і самостійної чи домашньої роботи
  • практичні роботи із можливістю перевірки та коментування вчителем; переважна більшість практичних робіт містить різнорівневі та творчі завдання
  • онлайн тестування з миттєвою перевіркою; тести містять запитання різних типів та мультимедійні об'єкти, вимагаючи не механічного відтворення, а креативного застосування знань

 


5. Отримання знань
Автор курсу: Вчителі м.Вінниці
Предмет/Клас: Образотворче мистецтво, 7 клас
 


6. Мрія-урок

7. ТОП школа
"На каналі викладаються авторські відеоуроки з математики, інформатики, фізики та астрономії з 2 по 11 клас. З повагою, Олександр Борисович"
 
+ публікації  у блозі:

Уроки з Історії України (дистанційна форма)

Як організувати дистанційне навчання під час карантину?

Уроки дистанційно: математика, фізика (безкоштовно)

Переглядів: 254 | Додав: zosh11 | Дата: 18.03.2020 | Коментарі (0)

Карантин — час більше дізнатися про науку оточуючих предметів та процесів. І почнемо з прання.

  • При пранні без спеціальних засобів бруд з тканини переходить в воду за рахунок дифузії, яка полегшується рухом води і механічним перетиранням білизни.
  • Перекидання білизни при пранні періодично розтягує і стискає тканину, при цьому пори тканини (відстані між нитками) теж розтягуються і стискаються. Прискорює дифузію і підігрів води для прання. А от пральний порошок допомагає «відривати» забруднення від тканини. Миюча рідина легко проникає в пори тканини та між брудом.

Пральний засіб

  • Поверхня тканини і частки бруду загортаються у тонку плівку мила, при цьому зменшується зчеплення частинок бруду між собою і тканиною. При перетрушуванні тканини мильна плівка потрапляє під самі забруднення, які налипли на тканину.
  • Молекули прального засобу утворюють тонку плівку, яка має високу механічну міцність. Ці молекули сильно пов'язані один з одним, а розірвати цю плівку дуже важко.
  • При розчиненні миючих речовин утворюється мильна піна з бульбашок повітря, які потрапляють всередину води при її перемішуванні. При цьому бульбашки теж огортаються плівкою мила. Ця піна сприяє механічному прибиранню забруднень.
  • Так, механічна дія, підвищена температура води і піна створюють процес прання.

Скільки процесів відбувається під час простої буденної дії! Діліться з колегами та дітьми, аби жоден карантин не заважав досліджувати та надихатися природничими науками

Переглядів: 344 | Додав: zosh11 | Дата: 18.03.2020 | Коментарі (0)

Перегляд YouTube - ще одне з улюблених занять сучасної дитини. Інформації - хоч відбавляй. При цьому відсоток беззмістовних, а інколи навіть небажаних для перегляду відеороликів зашкалює. Проте чим більше вільного часу, тим частіше дитина звертається саме до цього каналу за черговою порцією контенту.

Спеціально для такого випадку ми і підібрали для вас та вашої дитини одинадцять розвиваючих YouTube-каналів, від яких неможливо відірватись не тільки дітям. Впевнені, переглядаючи такі відео нове для себе відкриють навіть дорослі.


1. Довколаботаніка: http://bit.ly/2NJsX2N
Гадали, науковці можуть тільки з кислими фейсами вдивлятися в мікроскопи? Зруйнуйте стереотипи разом із пізнавально-розважальним каналом про ботаніку, але не лише для ботанів.


2. Агент Маргарита: http://bit.ly/2TGecSd
Хочете зацікавити дітей наукою? Тоді підпишіть їх на канал їхньої ровесниці Маргарити. Школярка в буквальному сенсі відкриває світ, збирає зразки для досліджень, розглядає рослини під мікроскопом, цікаво розповідає про флору і фауну. Вони неодмінно подружаться.


3. Клятий раціоналіст http://bit.ly/369waiM
Пропаганда раціоналізму. Презумпція наукового методу. Цікаві інтерв’ю з науковцями. Один із найкрутіших проєктів, що популяризують науку. Автор і ведучий Артем Албул.


4. Цікава наука http://bit.ly/36eqkfM
Переклад і озвучення науково-популярних і освітніх відео на різні наукові теми з фізики, астрономії, біології, географії та математики. Мета каналу — покращення ситуації із науковою грамотністю. Засновник — учитель фізики з Рівного Віталій Шевчук.


5. Tokar.ua http://bit.ly/37fmBjx
Проєкт, присвячений космосу, технологіям та винаходам. Один з небагатьох україномовних проектів, який докладно пише про те, що відбувається в інтернеті — як в Україні, так і за кордоном.


6. Лакуна http://bit.ly/37ewcXI
Короткі науково-популярні відеоролики до 5 хвилин на найрізноманітніші теми. Наприклад, останні два випуски присвячені суто українським фейкам. Автор Андрій Горбунов.


7. WiseCow http://bit.ly/38tws5l
Відеолекції з мистецтва, історії, культури, літератури, кінематографу та моди. Після перегляду всіх курсів ви либонь зможете підтримати розмову на будь-яку тему.


8. Англійська по-простому! http://bit.ly/2NKq41K
Засновник каналу — Ростислав, учитель з англійської мови, автор посібника «Англійська по-простому!» Нині проживає в Лондоні, де на місцевих прикладах розповідає, як найефективніше вивчати англійську.


9. NEED / animation studio http://bit.ly/3avVxhQ
Анімаційна студія NEED розробила цикл освітніх відео. Мета каналу — зробити знання цікавими, зрозумілими, легкими для сприйняття, зруйнувати стереотипи в системі освіти та суспільстві.


10. Сергей Ткаченко http://bit.ly/36e3u84
Канал про математику зрозумілою мовою. Формули та рівняння пояснюють буквально на пальцях. Деякі відеоролики допоможуть учням підготуватися до ЗНО.


11. Wild Fox http://bit.ly/2Gd18M9
Мета каналу — популяризація знань з історії та культури України. В розважальній формі розкривають найрізноманітніші теми з найнеочікуваніших сторін — від давньоруської кухні до бізнесменів Русі.


Більше ідей на тему того, чим зайнятись під час карантину - у наступних публікаціях.

Переглядів: 256 | Додав: zosh11 | Дата: 18.03.2020 | Коментарі (0)

Дистанційне навчання, географія 9 клас,

тема «Транспорт світу»

Географія, 9 клас, тема «Транспорт світу» 
Доброго дня, шановні батьки, вчителі та дев’ятикласники! Оскільки карантин, то ми працюємо дистанційно. Протягом карантину усі матеріали до уроків ми розміщуватимемо на нашому сайті. 
Отож, пропонуємо вам заняття з
 теми «Транспорт світу». 

Тема уроку: «Транспорт світу»
Виконайте завдання:

1. Опрацюйте параграф 38 підручника (автори Г.Д. Довгань, Г. Д. Стадник).
2. Додатково опрацюйте опорно-ілюстративну схему (додається).
3. Перегляньте презентацію: 
https://www.youtube.com/watch?v=1QBSn7EXsXo – Транспорт світу
4. Ознайомтеся із статтею «Застосування «зручного прапору» (https://yur-gazeta.com/publications/practice/morske-pravo/zastosuvannya-...) . Випишіть у зошит визначення поняття «країна зручного прапора», переваги, якими користуються власники суден під «зручним прапором» та найбільші країни, які пропонують «зручний прапор».
5. Позначте на контурній карті:
а) країни із найбільшою протяжністю швидкісних залізниць: Китай, Іспанія, Японія, Франція, Туреччина, Німеччина.
б) найважливіші судноплавні річки: Міссісіпі, Дунай, Волга, Парана, Амазонка, Рейн.
в) найбільший річковий порт світу – Дуйсбург.
г) найбільші морські порти: Шанхай, Сінгапур, Роттердам, Гонконг, Шеньчжень, Пусан.
ґ) найважливіші судноплавні канали: Суецький, Панамський, Кільський.
д) найбільші аеропорти-хаби: «Хартсфілд-Джексон», «Хітроу», «Шарль-де-Голль», «Рейн-Майн».
6. Дайте короткі письмові відповіді на питання, користуючись картами атласу, підручником, інтернет-ресурсами.
а) Країна світу із найрозвинутішою мережею автомобільних доріг. 
б) Запишіть три морські порти Азовського моря.
в) Вкажіть три найбільші судноплавні канали світу.
г) Країна світу із найбільшою густотою залізниць.
ґ) Запишіть три міжнародні аеропорти на території України.
д) Вкажіть три країни світу із найбільшим торговельним флотом.
е) У якій області знаходиться залізничний вузол Новоград-Волинський?
є) У якій області знаходиться залізничний вузол Куп’янськ?

Повністю скачати матеріали до заняття з усіма додатками можна у вкладенні нижче:
 

Tags: 

Дистанційне навчання

Україна і світове господарство

9 клас

Географія 9 клас

Скачати: 

 

З повагою, О. В. Горовий, учитель географії Ірпінської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №12 з вивченням іноземних мов (школа лінгвістики) імені Заріфи Алієвої Ірпінської міської ради Київської області.

Переглядів: 896 | Додав: zosh11 | Дата: 18.03.2020 | Коментарі (0)