Головна » Архів матеріалів

       Вітаємо своїх учнів, які посіли призові місця у ІІ міському етапі олімпіади, а саме Рубан Діану ученицю 8 класу за зайняте ІІ місце з математики, вчитель Чуб С.П. та Полторацького Романа, учня 9 класу за зайняте ІІ місце з французької мови. Вітаємо! Пишаємося!

Переглядів: 245 | Додав: zosh11 | Дата: 19.11.2019 | Коментарі (0)

                Нещодавно учні 3 класу на чолі з класоводом Лозкою Н.М. відвідали центр ТКУМ з метою підвищення якості туристично - краєзнавчої роботи в освітньому закладі, розвитку пізнавальних та фізичних здібностей. Керівник центру Гребенніков І. О. провів цікаву екскурсію в музеї, навчив учнів користуватися компасами, вміння читати та орієнтуватися за картою - схемою. Дуже сподобалося дітям заняття в спортивній залі, де вони мали змогу полазити по канатах, гімнастичній стінці та навчилися долати перешкоди перестрибуючи через уявний ставок. Діти отримали безліч вражень та поповнили свій багаж знань новою і корисною інформацією.

Переглядів: 244 | Додав: zosh11 | Дата: 19.11.2019 | Коментарі (0)

Чи ідеш ти міською дорогою,

А чи стежкою на селі,

Говори українською мовою,

Бо живеш на своїй землі

         «Мова – це душа народу, народ без мови – не народ». Такими словами відомого поета-патріота Володимира Сосюри розпочалося свято до Дня української писемності та мови у Ніжинській ЗОШ І-ІІ ступенів № 11, яке провела класний керівник 6 класу Лихута Л.С. разом зі своїми учнями. Слухаючи вірші , пісні про мову, про Батьківщину, діти, вчителі батьки ще раз долучились до краси, багатства нашої милозвучної рідної мови, яка «річечкою тихою тече, та гріє душу не пече…дзюркоче і бринить». Л.Костенко

      Інсценізація «Казки про рідну мову» у виконанні учнів 6-7 класів ще раз нагадала про тернистий шлях української мови.

     Необхідність дотримання мовної культури продемонстрували учні 8-9 класів, розігравши гумористичні сценки.

 

Переглядів: 271 | Додав: zosh11 | Дата: 13.11.2019 | Коментарі (0)

           6 листопада до школи на гостину завітали представники Ніжинської центральної міської бібліотеки, які  провели бібліотечний урок для учнів 4 - 5 класів під назвою "З історії виникнення книги". Для дітей була представлена цікава  виставка старовинних та рідкісних  книг, які знаходяться у  бібліотеці НДУ ім. М.Гоголя та міській бібліотеці у вільному достопі для всіх. Працівники бібліотеки підготували для учні різноманітні конкурси та вікторини, в яких діти з великим задоволоенням брали участь. Дякуємо за цікаву та змістовну бесіду.

Переглядів: 221 | Додав: zosh11 | Дата: 13.11.2019 | Коментарі (0)

            24 жовтня учні 1, 2 та 4 класів класоводи Мохир О.О., Покиньборода В.С., Лаврінець Н.В., побували в місті Києві на екскурсії у Kids will. Це перше в Україні дитяче містечко професій. Тут кожна дитина на деякий час може стати дорослим і самостійним: отримати паспосрт, влаштуватися на роботу, заробляти гроші і витрачати їх на свій розсуд. Як дорослому, дітям доведеться вирішувати ким бути та яку професію собі обрати, у Kids will можна спробувати все: нести службу в поліції, і провести лікарську практику, і спробувати себе в ролі телеведучих. В цьому і полягає мета проекту - дати дітям можливість проявити себе з різних сторін, і отримати максимальне враження про існуючі професії, зрозуміти та відчути економічні і правові основи, на яких базується життя сучасного суспільства.

Переглядів: 237 | Додав: zosh11 | Дата: 27.10.2019 | Коментарі (0)

               Книга – це один з головних засобів навчання, розвитку та духовної насолоди. Спілкування з книгою допомагає оволодіти знаннями. Читати систематично й осмислено навчає школа, бібліотека допомагає залучати до читання книжок, пропагує книгу.

         У рамках проведення заходів, присвячених місячнику шкільних бібліотек 17 жовтня учні 3 класу (вчитель Лозка Н.М., бібліотекар Олицька Л.В.) відвідали бібліотеки міста під назвою «Казковий світ бібліотеки».

І етап екскурсії був філіал № 3 дитячої бібліотеки. Бібліотекар Гузь Неля Борисівна запросила всіх до читальної зали де і розпочалася подорож до «країни книжок». Неля Борисівна ознайомила дітей з правилами користування книжками та бібліотекою, ознайомила з новими надходженнями літератури. Дівчаткам сподобались книги « Суперстильна дівчинка – це ти», а хлопчиків захопили видання про автомобілі та комікси. Цікавим доповненням екскурсії був показ мультику про вовків, які не вміли читати та їхні пригоди. Учні з задоволенням переглядали дитячі журнали та книжки під чудову пісеньку про бібліотеку. Весела атмосфера панувала в залі, дійсно, наче потрапили до казки. На закінчення Неля Борисівна запропонувала учням прийти разом з батьками записатися і стати читачами.

           ІІ етап – це знайомство з центральною дорослою бібліотекою, яка містить окремо великий читальний зал з інтернет-центром та абонемент. Учнів з посмішкою зустріли бібліотекарі, а завідуюча відділом Тамара Миколаївна Колотило детально розповіла про роботу відділу, ознайомила з виставками «Епоха в мініатюрі» де учні побачили маленькі книжечки. А ще, виставка «Цікаві історії» до свята «Хеловін». Третьокласники мандрували серед стелажів, поринаючи у світ книги… У читальній залі нас привітно привітала бібліотекар Борщ Світлана Валентинівна. А почала вона свою розповідь з куточка народознавства. Звернула увагу на вишиті рушники , старовинні побутові речі: прялку, рубель, колиску, жіночий одяг, жорна та ін. Учні з цікавістю слухали розповідь і мали змогу потримати ці речі в своїх руках, тобто доторкнутися до історії Ніжина. Дуже вразила дітей виставка Л.Григор,євої «Незвичайні ляльки» та панорама картин-вишивок і малюнків від бібліотекарів міста. На згадку учні діставали з «скриньки-чудес» різні побажання сидячи в розкішних креслах-мішках. Це все відбувалося в розмаїтті цікавих книг, газет, журналів. Новенькими палітурками книги усміхалися до третьокласників та водили їх у світ принцес та принців. Усім дуже сподобалася цікава та пізнавальна екскурсія «Казковий світ бібліотеки», про що свідчили слова вдячності від маленьких ніжинців, майбутніх користувачів.

Переглядів: 222 | Додав: zosh11 | Дата: 22.10.2019 | Коментарі (0)

       21 жовтня до нас в школу на знайомство з учнями 7 - 9 класів завітали представники Ніжинського міського молодіжного центру - Цюрток Світлана, яка розповіда про напрямки роботи центру, про проведені та заплановані заходи, про підтримку та допомогу молоді. А також любязно запросили ло центру на гостину.

 

Переглядів: 220 | Додав: zosh11 | Дата: 21.10.2019 | Коментарі (0)

             18 жовтня учні 2 класу, класний керівник Покиньборода В.С., на уроці ЯДС досліджували як сприймають інформацію люди з порушенням зору. Учні ознайомилися зі шрифтом Брайля та дізнавалися цікаві факти з біографії його винахідника Луі Брайля. Шрифт Брайля – це рельєфно-крапковий тактильний шрифт, який використовують незрячі та слабозорі для написання та читання. Учні спробували читати за допомогою даного шрифта, а також написати свої імена. Урок видався цікавим та захоплюючим.

Переглядів: 256 | Додав: zosh11 | Дата: 19.10.2019 | Коментарі (0)

          11 жовтня до Дня захисника України та українського козацтва педагогом - організатором Кострицею Н.М. була організована гра - квест "Козацькому роду - нема переводу". За мету квесту було поставлено виховання в учнів 5 - 9 класів  духу відданості Батьківщині та українському народу на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, виховання в дітей інтересу до української народної спадщини, зокрема до історії козацтва; систематизація та узагальнення знань, отриманих на уроках історії, української літератури, формування в учнів високих морально-психологічних якостей - рішучості, наполегливості, дисциплінованості та ініціативності, навичок працювати у команді, згуртованості в учнівських колективах

Переглядів: 258 | Додав: zosh11 | Дата: 15.10.2019 | Коментарі (0)

         У рамках реформи «Нова українська школа» активно впроваджується навчання з лего. Щосереди в школі для учнів 1 класу проводиться гурток "Лего - конструювання" Ніжинської СЮТ, керівник Пархоменко Т.В. Ця технологія навчання, яка допоможе учням тренувати пам’ять, розвивати моторику і творчо мислити. Через гру вони зможуть навчитися таких важливих, передбачених НУШ умінь, як, наприклад, вирішення проблемних завдань. Для початку варто зрозуміти, у чому взагалі сенс LEGO для освіти. Чарівні цеглинки здатні згуртувати, навчити взаємодіяти і доповнювати один одного. Адже складні завдання завжди краще виконувати разом. LEGO здатне навчити мислити критично в повсякденному житті. Та інколи треба давати дитині час на те, щоб самостійно осмислити щось, обдумати, зважити так, щоб інші не заважали. Для таких індивідуальних завдань LEGO теж є надійним помічником, адже розширює сферу фантазій.Парні заняття — перший крок до дружби. І веселіше зробити його, створюючи чудернацьких неіснуючих тварин або будуючи нескінченні ламані лінії.

Переглядів: 225 | Додав: zosh11 | Дата: 11.10.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 31 32 33 34 35 ... 65 66 »