Головна » 2019 » Жовтень » 22 » «Казковий світ бібліотеки»
21:40
«Казковий світ бібліотеки»

               Книга – це один з головних засобів навчання, розвитку та духовної насолоди. Спілкування з книгою допомагає оволодіти знаннями. Читати систематично й осмислено навчає школа, бібліотека допомагає залучати до читання книжок, пропагує книгу.

         У рамках проведення заходів, присвячених місячнику шкільних бібліотек 17 жовтня учні 3 класу (вчитель Лозка Н.М., бібліотекар Олицька Л.В.) відвідали бібліотеки міста під назвою «Казковий світ бібліотеки».

І етап екскурсії був філіал № 3 дитячої бібліотеки. Бібліотекар Гузь Неля Борисівна запросила всіх до читальної зали де і розпочалася подорож до «країни книжок». Неля Борисівна ознайомила дітей з правилами користування книжками та бібліотекою, ознайомила з новими надходженнями літератури. Дівчаткам сподобались книги « Суперстильна дівчинка – це ти», а хлопчиків захопили видання про автомобілі та комікси. Цікавим доповненням екскурсії був показ мультику про вовків, які не вміли читати та їхні пригоди. Учні з задоволенням переглядали дитячі журнали та книжки під чудову пісеньку про бібліотеку. Весела атмосфера панувала в залі, дійсно, наче потрапили до казки. На закінчення Неля Борисівна запропонувала учням прийти разом з батьками записатися і стати читачами.

           ІІ етап – це знайомство з центральною дорослою бібліотекою, яка містить окремо великий читальний зал з інтернет-центром та абонемент. Учнів з посмішкою зустріли бібліотекарі, а завідуюча відділом Тамара Миколаївна Колотило детально розповіла про роботу відділу, ознайомила з виставками «Епоха в мініатюрі» де учні побачили маленькі книжечки. А ще, виставка «Цікаві історії» до свята «Хеловін». Третьокласники мандрували серед стелажів, поринаючи у світ книги… У читальній залі нас привітно привітала бібліотекар Борщ Світлана Валентинівна. А почала вона свою розповідь з куточка народознавства. Звернула увагу на вишиті рушники , старовинні побутові речі: прялку, рубель, колиску, жіночий одяг, жорна та ін. Учні з цікавістю слухали розповідь і мали змогу потримати ці речі в своїх руках, тобто доторкнутися до історії Ніжина. Дуже вразила дітей виставка Л.Григор,євої «Незвичайні ляльки» та панорама картин-вишивок і малюнків від бібліотекарів міста. На згадку учні діставали з «скриньки-чудес» різні побажання сидячи в розкішних креслах-мішках. Це все відбувалося в розмаїтті цікавих книг, газет, журналів. Новенькими палітурками книги усміхалися до третьокласників та водили їх у світ принцес та принців. Усім дуже сподобалася цікава та пізнавальна екскурсія «Казковий світ бібліотеки», про що свідчили слова вдячності від маленьких ніжинців, майбутніх користувачів.

Переглядів: 226 | Додав: zosh11 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: