Головна » 2019 » Жовтень » 10

             «Моя майбутня професія – бібліотекар нової української школи»

 У рамках проведення всеукраїнського місячника шкільних бібліотек "Бібліотека Нової української школи - простір для освітніх можливостей кожного учня" з метою профорієнтації учні нашої школи були запрошені на виховний захід до коледжу культури та мистецтва ім.. М. Заньковецької. Перед аудиторією виступив директор коледжу Дорохін В.Г., який привітав всіх учасників і звернувся до майбутніх вступників: «Якщо ви талановиті, креативні то колектив коледжу з радістю допоможе вам розвинути професійні здібності, здійснити свої мрії». А бібліотекар Прядко М.В. зазначила, що професія бібліотекаря не просто робота, а покликання душі. Студенти в ігровій, музичній, дискусійній формі показували своє студентське життя та навчання на спеціалізації «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа». Викладач-методист Т.Постовалова більш детально розповіла про спеціальності, які можна набути навчаючись на цій спеціалізації.

         Підводячи підсумки, учні обговорили питання: «Якою хотілося бачити сучасну бібліотеку?» Всі одноголосно сказали: комфортний привітний центр обладнаний новою технікою, інтернет, книги, музика, цікаві події і ще багато сервісних послуг. Цьому підтвердження є вислів В.Белінського «Найбільший скарб – гарна бібліотека».

Переглядів: 219 | Додав: zosh11 | Дата: 10.10.2019 | Коментарі (0)

         9 жовтня учні 9 класу разом із вчителем правознавства Курандою І.В. побували на екскурсії в Ніжинському РАЦСі. Зустріч проводила Катруха С.С., яка детально та в доступній для учнів формі розповіла про низку прав, видачу та оформлення нормативних документів, які можна отримати звернувшись до РАЦСу. Діти озброєлися знаннями про окремі  статті Конституції України, зокрема про право на життя, прова на ім'я тощо, дізналися моменти зміни прізвища та імені, про отримання свідоцтва про народження та нововедення про зручні та доступні умови реєстрації дитини в пологовому будинку, про умови та правила реєстрації шлюбу та його розірвання, а також дізналися про пілотний проект Експрес - шлюб за добу та безліч цікавої та потрібної інформації. Учні отримали змогу зайти до архіву РАЦСу і власноруч знайти записи в книзі реєстру про своє місце народження та видачу першого документу - свідоцтва про народження. Дуже всім сподобалась зустріч, багато корисної інформації отримали. Дякуємо за екскурсію Світлані Степанівні Катрусі.

 

Переглядів: 231 | Додав: zosh11 | Дата: 10.10.2019 | Коментарі (0)