Головна » Архів матеріалів

             «Моя майбутня професія – бібліотекар нової української школи»

 У рамках проведення всеукраїнського місячника шкільних бібліотек "Бібліотека Нової української школи - простір для освітніх можливостей кожного учня" з метою профорієнтації учні нашої школи були запрошені на виховний захід до коледжу культури та мистецтва ім.. М. Заньковецької. Перед аудиторією виступив директор коледжу Дорохін В.Г., який привітав всіх учасників і звернувся до майбутніх вступників: «Якщо ви талановиті, креативні то колектив коледжу з радістю допоможе вам розвинути професійні здібності, здійснити свої мрії». А бібліотекар Прядко М.В. зазначила, що професія бібліотекаря не просто робота, а покликання душі. Студенти в ігровій, музичній, дискусійній формі показували своє студентське життя та навчання на спеціалізації «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа». Викладач-методист Т.Постовалова більш детально розповіла про спеціальності, які можна набути навчаючись на цій спеціалізації.

         Підводячи підсумки, учні обговорили питання: «Якою хотілося бачити сучасну бібліотеку?» Всі одноголосно сказали: комфортний привітний центр обладнаний новою технікою, інтернет, книги, музика, цікаві події і ще багато сервісних послуг. Цьому підтвердження є вислів В.Белінського «Найбільший скарб – гарна бібліотека».

Переглядів: 216 | Додав: zosh11 | Дата: 10.10.2019 | Коментарі (0)

         9 жовтня учні 9 класу разом із вчителем правознавства Курандою І.В. побували на екскурсії в Ніжинському РАЦСі. Зустріч проводила Катруха С.С., яка детально та в доступній для учнів формі розповіла про низку прав, видачу та оформлення нормативних документів, які можна отримати звернувшись до РАЦСу. Діти озброєлися знаннями про окремі  статті Конституції України, зокрема про право на життя, прова на ім'я тощо, дізналися моменти зміни прізвища та імені, про отримання свідоцтва про народження та нововедення про зручні та доступні умови реєстрації дитини в пологовому будинку, про умови та правила реєстрації шлюбу та його розірвання, а також дізналися про пілотний проект Експрес - шлюб за добу та безліч цікавої та потрібної інформації. Учні отримали змогу зайти до архіву РАЦСу і власноруч знайти записи в книзі реєстру про своє місце народження та видачу першого документу - свідоцтва про народження. Дуже всім сподобалась зустріч, багато корисної інформації отримали. Дякуємо за екскурсію Світлані Степанівні Катрусі.

 

Переглядів: 229 | Додав: zosh11 | Дата: 10.10.2019 | Коментарі (0)

        Учитель - найдавніша професія, представники якої покликані не лише дати освіту, а й зберегти людське в людині, зберегти рід людський, передати те найкраще, що виробило людство протягом своєї історії, нинішнім і майбутнім поколінням

      Учитель - найвище звання, яке існує в суспільстві. Людина починається з матері, з учителем вона продовжується. Будь-яка професія передбачає постійну роботу над собою задля безпосереднього росту як фахівця. Професія педагога окрім цього вимагає самовдосконалення особистості вчителя. При всьому розмаїтті методів навчання й виховання особистість педагога була і залишається його головним інструментом. Бути вчителем - високе покликання. Праця вчителя нелегка: це відповіді на тисячі «чому», це гори різноманітної літератури, це кілометри шляху, пройдені по класній кімнаті, це кілограми зошитів, це радість спілкування з учнями, це гіркота свого безсилля в якийсь момент, це нескінченний пошук досконалості у всьому, прагнення дійти «до самої суті». Як і раніше, вчитель має бути зразком у всьому - в спілкуванні, культурі, манері триматися, своєї впевненості.

Переглядів: 219 | Додав: zosh11 | Дата: 07.10.2019 | Коментарі (0)

             Враховуючи складну ситуацію, що склалась сьогодні в Україні у сфері поводження з домашніми тваринами та регулюванні чисельності безпритульних тварин та з метою реалізації статті 6 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» 2 жовтня  учні школи від 1 по 9 клас долучились до проведення «ІІ Всеукраїнського уроку доброти» (про гуманне та відповідальне ставлення до тварин), присвяченого Всесвітньому дню захисту тварин (відзначається 4 жовтня)

Переглядів: 247 | Додав: zosh11 | Дата: 06.10.2019 | Коментарі (0)

              Нещодавно в рамках проведення конкурсу «ЕКО-СУМКА» долучившись до всеукраїнської акції «День без поліетилену» до Днів Сталої Енергії учні 8 класу із вчителем трудового навчання - Кропіною О.С. виготовили з еко - метеріалу сумку. Метою конкурсу є формування у дітей ерудиції та розвитку логічного мислення, виявлення та розвиток в учнів творчих здібностей,підвищення інтересу учнів до поглибленого вивчення процесів енергозбереження, розвиток вміння працювати в команді

 

Переглядів: 266 | Додав: zosh11 | Дата: 03.10.2019 | Коментарі (0)

      1 жовтня на території Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя учні 1, 2 , 3 та 4 класів, а саме - Булигіна Кіра, Ярмак Максим, Пархоменко Олександр та Шекера Варвара прийняли участь у спортивно - розважальному заходу "Еко - перегони" на самокатах, в рамках проведення днів сталої енергії, організаторами якого був Міський центр фізичного здоров'я "Спорт для всіх". Завданнями заходу були залучення дітей до фізичної культури та спорту, пропаганда здорового життя, організацію активного відпочинку і дозвілля дітей.

Переглядів: 206 | Додав: zosh11 | Дата: 03.10.2019 | Коментарі (0)

           Цього тижня психолог школи Кириченко Н.В. із учнями 2, 3 та 4 класів провела тренінг про емоційне здоров'я дитини із поєднанням майстер класу по виготовленню з паперу квітів. Під назвою "Почуття на папері" та "Наше емоційне здоров'я" пройшли зустрічі психолога з метою  поліпшити самопочуття та зміцнити психологічне здоров'я, ознайомити учасників із видами емоцій, вправами для покращення настрою та психічної стабільності, створити атмосферу гарного настрою.Одна з найважливіших особливостей емоцій — їх ідеаторний характер, тобто здатність формуватися по відношенню до ситуацій і подій, які реально в цей час можуть не відбуватися, і існують тільки у вигляді ідеї про пережиті, очікувані чи уявні ситуаціях. 

Переглядів: 222 | Додав: zosh11 | Дата: 02.10.2019 | Коментарі (0)

        26 вересня учні 9 класу, класний керівник Шурміль І. А. відвідали резеденцію Межигір'я, це цілих 114 гектарів території з неперевершеним ландшафтним парком. Обійти всі володіння навіть за день практично неможливо. Майже відразу біля входу знаходиться чудова водойма з фонтаном. Тут хлюпочуться золоті рибки і форель. Йдемо далі, і перед нашими поглядами відкривається вид на знамениту "Хонку". Його назва походиь від фінської фірми, виробника екологічно чистої деревини, з якої він виготовлений. Зараз тут Музей корупції.На підходах до "Хонки" - імітація руїн Парфенона. Тут же, поруч із зоокуточком, знаходиться фруктовий сад, оранжерея і ферма. Учням дуже сподобалась екскурсія із мальовничими куточками.

Переглядів: 208 | Додав: zosh11 | Дата: 30.09.2019 | Коментарі (0)

        Почався новий навчальний рік і разом з ним розпочалася передвиборча кампанія на посаду президента школи. Костриця Н.М. - педагог - організатор почала підготовку кандидатів, організацію виборчих процесів. В конкурсі взяли участь 3 кандидата з 8 класу: Божок Юля, Покрасьон Валерія та Бережняк Анна. Всі учасники відповідально віднеслися до умов конкурсу. Божок Юля у своїй промові акцентувала увагу на безпечному та цікавому дозвіллі учнів, залучення їх до корисних справ, обіцяла учням дослухатися до їх побажань, підтримувати їх та стати помічником для вчителів. Покрасьон Валерія в своїй програмі говорила про проведення виховних годин учнями, запровадження танцювально - рухливих перерв. Бережняк Анна - пропонувала проводити інтелектуальні ігри, спортивні змагання, сприяти організації екскурсій. 24 вересня відбувся фінал виборчих процесів та голосування між учнями 4 - 9 класів, в якому були результати: 47 голосів Покрасьон В., 33 голоса - Божок Ю., 8 голосів - Бережняк А. Вітаємо нового президента школи - Покрасьон Валерію.

Переглядів: 276 | Додав: zosh11 | Дата: 25.09.2019 | Коментарі (0)

            24 вересня в актовому залі школи відбулася цікава та змістовна зустріч учнів 4- 6 класів із поетесою Демиденко С. К. Все життя Софія Кузьмівна працювала вчителем початкових класів у сільській школі, потім переїхала до Ніжина, де стала писати вірші. Софія Кузьмінічна декламувала учням свої вірші, а також познайомила їх зі своїми книгами. Найбільше запам'яталися дітям вірші про рідний край, про маму, вірші з гумористичним змістом. В ході зустрічі у дітей виникали питання, на які з великим задоволенням поетеса давала відповіді, а також вона подарувала деякі книги дітям.

Переглядів: 236 | Додав: zosh11 | Дата: 24.09.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 32 33 34 35 36 ... 65 66 »