Головна » 2020 » Січень » 22

Сьогодні, 22 січня, Україна святкує День Соборності.

           Саме цей день 101 рік тому увійшов в історію українського народу як день злуки, день соборності українських земель. Здійснилася багатовікова мрія народу – бути разом, спільно будувати незалежну державу.

             Так, у Ніжинській ЗОШ І-ІІ ступенів № 11 у 3 класі пройшов захід:

          «Без Соборності немає Незалежності» в якому вчителька Лозка Н.М., та бібліотекарка Олицька Л.В. розповіли школярам про події, які відбувалися починаючи з 1918 року і по сьогоднішній день.

           Святково прикрашений куточок де майоріла символіка України, виставка художньої та історичної літератури , фотографії, плакат, який діти малювали власноруч – все це зацікавлено розглядали третьокласники. А яке враження було від показу фільму «Шлях до незалежності». З великою допитливістю учні переглядали фрагменти подій. Кожен з них мав своє враження від побаченого. Багато було запитань. А чому, чому?? Під самий кінець показу заблищали очі у юних українців, коли на екрані був епізод 21 січня 1990 року м. Київ де було стільки жовто-блакитних прапорів, скільки не бачив за всю свою історію. Так урочисто День Соборності відзначався вперше. Хоча ще й маленькі були слухачі , але було помітно, що вони гордяться носити ім’я українця. І як підсумок всі разом склали ось такі рядки, присвячені 22 січня:

«Не треба нам сварок, незгоди, ганьби!

Ми з,єднали країну навіки.

Соборна вона! Ви чуєте?! Ні?!

Одна Україна! Єдина!

Переглядів: 246 | Додав: zosh11 | Дата: 22.01.2020 | Коментарі (0)