Головна » 2019 » Травень » 09

                        Традиційно, напередодні Дня Перемоги над нацизмом, учні, вчителі та гості школи вшановують пам'ять загиблих та вітають ветеранів - учасників Другої світової війни. До цієї дати бібліотекар школи - Олицька Л.В., оформила тематичну виставку "Навічно в пам'яті народній", яка інформує про непересічну роль українського народу в перемозі. Серед учнів школи пройшов конкурс малюнків "Заради миру", а роботи переможців зайняли місце на виставковому стенді школи.

                  8 травня, в День памяті та примирення з відчуттям поваги й безмежної вдячності зустріли школярі представників міської організації ветеранів України учасника бойових дій Другої світової війни, партизана з'єднання "За Батьківщину", голову секції ветеранів дітей війни, почесного громадянина міста Ніжина та Чернігівської області Крапив'янського Петра Андрійовича та ветерана збройних сил України, депутата Ніжинської міської ради Деркача Андрія Петровича. У актовій залі перед учнями виступив Крапивянський П.А., який розповів про трагічний початок війни й боротьбу українського народу за свободу та незалежність від нацизму. Він поділився з присутніми своїми спогадами, згадав бойових побратимів. Тамуючи подих, діти уважно слухали про події радянсько - німецької війни 1941 - 1945 рр., а особливо про події, що відбувалися на Ніжинщині. Дуже сподобались всім авторські вірші про війну у виконанні ветерана. Після виступу почесного гостя всі присутні вшанували пам'ять полеглих у війні хвилиною мовчання, учні декламували вірші та співали ліричні пісні про буремні воєнні роки, переглянули відеофрагменти про війну. Декілька учнів було відправлені покласти квіти до пам'ятника єдиному сліпому воїну Другої світової - Якову Петровичу Батюку.

                     На знак вдячності за велику Перемогу над нацизмом учні школи подарували ветеранам квіти, а всім присутнім у залі - святковий концерт, і надзвичайно приємно було бачити як щиро сяяли очі нашого почесного гостя П.А.Крапив'янського від зустрічі з нами та від привітань.
Переглядів: 321 | Додав: zosh11 | Дата: 09.05.2019 | Коментарі (0)