Головна » 2017 » Січень » 20 » День Соборності України
11:37
День Соборності України

20 січня 2017 року в Ніжинській ЗОШ І-ІІ ступенів №11 для учнів 7-8 класів відбувся захід до Дня Соборності України.

Вчитель історії, Красновид Олена  Олександрівна, разам зі своїми учнями підготувала виховний захід, під час якого діти представили історико-літературну композицію «Україна – єдина країна».

Діти розповіли про те, що 98 років тому, 22 січня 1919 року, у надзвичайно складний і загрозливий час для існування молодих національних утворень, відкинувши політичні розбіжності та амбіції, державні мужі прийняли історичний акт про Злуку всіх українських земель у єдину Українську Народну Республіку. Вони виконали настанови видатних українських соборників та вікові мрії усіх етнічних українців жити в єдиній країні.

Захід було проведено з метою поглиблення знань учнів про історію виникнення свята Соборності України, формування у підростаючого покоління почуття патріотизму, поваги до історії українського народу. Під час проведення заходу було висвітлено шлях народу до об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, основні пріоритети соборності, значення Дня Соборності України для її народу.

Переглядів: 365 | Додав: zosh11 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: